Ga naar beginpagina
Open de website van het Buqi Instituut

Shen Jin Shen Jin


 
Cursussen

Weekenden
 Hoboken (Antwerpen), BE
 Heeze (Eindhoven), NL

Avondlessen
 Maandag: Brussel
 Dinsdag: Brugge (L.v.d.Berghe)
 Woensdag: Gent
 Donderdag: Mortsel (Antwerpen) Shen Jin

Taijiwuxigong cursussen

 

Taijiwuxigong avondlesson

 

 

Taijiwuxigong zomercursus

6-9 augustus 2022 in Gent, BE

 

 

Taijiwuxigong weekendcursussen

 

 

Algemene informatie

Taijiwuxigong is een eenvoudig en diepgaand zelfhelingssysteem, waarvan iedereen al na korte tijd de weldaad kan ervaren. Door de beoefening van Taijiwuxigong kun je gezond en jong blijven, kun je mentale, sportieve en artistieke prestaties verbeteren en van ziektes genezen. Er bestaan geen leeftijdsgrenzen voor de beoefening van Taijiwuxigong.

Shen Jin

Het doel van Taijiwuxigong-beoefening is zelfheling en zelfregulering van lichaam en geest. Hiervoor zijn er drie soorten oefeningen: spontane beweging, Daoyin en meditatie.

Spontane beweging wordt opgewekt door staand in een speciale houding verbinding te maken met de aardekracht. Deze gebruiken we vervolgens om het energiecentrum in de buik (het dantian) te activeren. Een geactiveerd dantian brengt het lichaam spontaan in beweging. Hierdoor wordt de ruggengraat versterkt, worden ziekteverwekkende factoren afgevoerd en fysieke en emotionele spanningen ge\EBlimineerd. Daoyin zijn eenvoudige bewegings- oefeningen, bedoeld voor het gericht afvoeren van ziekteverwekkende factoren vanuit specifieke delen van het lichaam. De beoefening van liggende meditatie helpt mentale spanning kwijt te raken en vergroot de gevoeligheid.

Het Taijiwuxigong-systeem kent acht stadia: het brengt je via het activeren van het dantian, het zuiveren van het lichaam van ziekteverwekkende factoren en het openen van de energiekanalen naar het ontwikkelen van de grote-, kleine- en links/rechts energiecirculatie. Ten slotte kunnen latente mentale functies ontwaken. Beoefening van Taijiwuxigong heft blokkades op waardoor alles weer vrij kan gaan stromen: de beoefenaar straalt en is blij.

Copyright © Buqi Instituut