Ga naar beginpagina
Open de website van het Buqi Instituut
 


Leraren
  Dr. Shen Hongxun
Meester Shen Jin

Dr. Shen Hongxun

De oprichter van het Taijiwuxigong-systeem


Dr. Shen Hongxun (įShanghai 1939 - 2011) werd opgeleid als arts in de Chinese en westerse geneeskunde. In China was hij directeur van een ziekenhuis en technisch directeur van een farmaceutische fabriek. Ook was hij eredirecteur van de Qigong Science Society in China.

Dr. Shen beoefende al meer dan 50 jaar taijiquan en leerde deze technieken bij erkende taijiquan meesters, Boeddhistische en Taoïstische monniken en zijn grootvader Shen BaoTai. De speciale interne krachten die hij hierdoor ontwikkelde, integreerde hij met zijn medische kennis. Toen hij enkele van zijn patiŽnten met behulp van deze krachten ging behandelen waren de resultaten heel positief. Op basis van deze successen ging hij door met het bestuderen van het effect van deze behandelmethodes op verschillende aandoeningen. Dit leidde tot de ontwikkeling van het Buqi-systeem.

In 1987 werd Dr. Shen door de universiteiten van Gent en VenetiŽ uitgenodigd om promovendi te begeleiden. Hij besloot in Europa te blijven om zijn kennis verder uit te dragen in het westen. Daarom stichtte hij in BelgiŽ het Buqi Instituut en in Engeland het Shen Hongxun College. Hij onderwees zijn systeem in Europa en de Verenigde Staten.

Dr. Shen Hongxun is in oktober 2011 overleden.

Copyright © Buqi Instituut
16 maart 2007