Ga naar beginpagina
Open de website van het Buqi Instituut 
Wat is Taijiwuxigong?
  Voor wie is Taijiwuxigong?

Spontane beweging
  Opwekken
  Reguleren
  Reacties en resultaten

Oefeningen
  Wuxi-houding
  Wuxi-Daoyin
  Klankoefening

Het ontstaan van ziekte
  De dubbele vicieuze cirkel
  Binqi

Preventie en behandeling
  Correctie lichaamshouding
  Afvoeren van binqi

Ontwikkelingsstadia
  Activeren Dantian
  Reinigen energiekanalen
  Spirituele ontwikkeling

Geschiedenis
  Ontwikkeling
  Qigong
  Taiji
  Longmen Wuxigong

Preventie en behandeling van gezondheidsklachten


Om klachten te behandelen en te voorkomen, is het noodzakelijk de dubbele vicieuze cirkel van ziekte te doorbreken. Het doorbreken van de dubbele vicieuze cirkel kan op twee manieren:

  1. Correctie van de lichaamshouding.
  2. Afvoeren van binqi.

De meeste gezondheidsklachten zijn het al dan niet directe gevolg van een langdurig aangehouden slechte lichaamshouding. Het aanpassen van gewoonten met betrekking tot de lichaamshouding is daarom essentieel voor een effectieve aanpak van de klachten en voor het behouden van de gezondheid op de lange termijn.

Ophopingen van binqi kunnen klachten veroorzaken en/of het herstel in de weg staan. Door binqi af te voeren zullen symptomen afnemen of zelfs geheel verdwijnen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om de lichaamshouding te corrigeren.

Omdat gezondheidsklachten en hun oorzaken van persoon tot persoon verschillen, heeft dr. Shen Hongxun verschillende oefeningen ontwikkeld. Deze oefeningen wekken ieder hun eigen, specifieke reacties op. Iedere beoefenaar kan de oefeningen uitkiezen die hem of haar helpen de lichaamshouding te corrigeren, binqi efficiënter af te voeren en de dubbele vicieuze cirkel te doorbreken.

Copyright © Buqi Instituut
16 maart 2007